baltic mini challange 2016 madonā

Gandrīz 70 MINI/Mini no piecām valstīm š. g. 6. augustā līkumoja Madonas ielās un pilsētas kartinga trasē 7. Baltic Mini Challenge (BMC). Tas ir Baltijas reģionā lielākais automašīnu MINI cienītāju ikgadējais vasaras festivāls, ko rīko biedrība “minimania.lv”. Dalībnieku vidū bija Latvijas, Lietuvas, Krievijas (Maskava, Sanktpēterburga), Baltkrievijas un Polijas pārstāvji.

Dienas pirmajā daļā BMC dalībnieki, kā ierasts, mērojās attapībā un braukšanas prasmēs pilsētas apstākļos, piedaloties orientēšanās sacensībās. Madonā tās bija izdevušās īpaši atraktīvas un ļāva iepazīt pilsētas interesantākās vietas, gan meklējot Teodora uzvārdu, gan uzkāpjot uz leģendārās Lazdu laipas, gan ciemojoties maizes ceptuvē, skaitot Lazdonas pareizticīgo baznīcas palodzes un pašu rokām pagatavojot Madonas karameli. Savukārt pilsētas iedzīvotājiem dienas garumā bija iespēja vērot košās MINI/Mini mašīnas un atraktīvos mini braucējus, kas, kā bija novērojams, sagādāja madoniešiem lielu prieku. 

Dienas vidus tika aizvadīts ātrumtrasē, kur braucēji ar parastajām, ielas satiksmei paredzētajām automašīnām sacentās par labāko apļa laiku piecās klasēs: Mini Classic (ar oriģinālo dzinēju), Mini City (līdz 122 zs) Mini Sport (virs 122 zs) XL Mini Countryman/Paceman un Fe-Mini (pie stūres daiļais dzimums). Tikmēr pārējie svētku dalībnieki piedalījās atrakcijās un klausījās pasākuma vadītāja Elvja Jansona komentārus un pavadīja laiku sarunās par savu vaļasprieku - MINI. Madonā dalībniekiem bija lieliska iespēja ierasto Rīgas Biķernieku trasi vai Pierīgas “333” trasi nomainīt pret kvalitatīvo kartinga trasi sportiskākai izbraukšanai ar saviem auto. Pēc sacensībām dalībnieku atsauksmes gan par trasi, gan par pasākuma norisi bija pozitīvas un trasi izbraukušie bija gandarīti. 

Vakarā “Čempionu ballē” Smeceres krogā tika sumināti labākie, taču svētki beidzās ar jautru ballīti grupas Rock n’ Berries un DJ Ivanbeat pavadījumā.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.